VOCEA CARE NE UNEȘTE

Igor Dodon a făcut publică decizia Curții de Apel Chișinău din 29 iulie

Fostul lider al PSRM Igor Dodon, actualmente investigat într-o cauză penală în care este învinuit pentru patru capete de acuzare - trădare de patrie, corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului de către o organizație criminală și îmbogățire ilicită, îl acuză pe procurorul de caz că „denaturează informația” și spune că, de fapt, are voie să discute cu alte persoane decât cele implicate pe dosar.

Drept probă, Dodon a publicat pe pagina sa de Facebook decizia Curții de Apel Chișinău din 29 iulie care ar confirma contrariul celor spuse de acuzator.

Totodată, fostul șef de stat a spus că au fost depuse câteva plângeri la Consiliul Superior al Procurorilor și Procuratura Generală „privitor la acțiunile inadecvate și ilegale ale procurorului Petru Iarmaliuc”.

Vineri, 29 iulie, Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților lui Igor Dodon, care au cerut eliberarea fostului șef de stat din arest la domiciliu, și i-a fost prelungit mandatul de arest cu încă 30 de zile.

Deși Igor Dodon spune că procurorii au solicitat instanței ca să nu mai comunice cu presa, acuzatorul de stat a precizat, vineri, 29 iulie, că învinuitul nu are nicio interdicție de a discuta cu reprezentanții presei, adăugând că fostul șef de stat minte când insinuează că i se interzice de a oferi interviuri jurnaliștilor.

Articole similare

spot_img

cele mai populare