VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dezvăluiri din culisele negocierilor: Amante și copii ai deputaților, propuși pentru noul Comitet Executiv al Găgăuziei

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a făcut mai multe dezvăluiri din culisele negocierilor privind componența noului Comitet Executiv al Găgăuziei, propusă de bașcanul Evghenia Guțul. Asta după ce Adunarea Populară a autonomiei a respins-o, pe motiv că membrii echipei guvernatorului nu cunosc limba găgăuză.

Potrivit lui Ilan Șor, președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, a propus o listă de persoane plină de amante, cumetri și copii ai deputaților, care nu a fost acceptată.

Ca urmare a circului organizat de martorii din secta Maiei Sandu din Adunarea Populară a Găgăuziei, am decis să explic ce se întâmplă, de fapt, și ce apără ei. După victoria Evgheniei Guțul la alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei și a echipei noastre, Dmitri Constantinov a fost printre cei care au apărat rezultatele scrutinului și decizia locuitorilor autonomiei. Mulți mi-au spus atunci că el acționează împotriva socialiștilor și că își urmărește doar propriile interese, dar eu, sincer, am crezut că acționează așa cum îi dictează conștiința și pentru binele Găgăuziei, înțelegând că sunt singurul care poate contribui la dezvoltarea autonomiei. În realitate însă aceasta a fost o poveste, care a nu a durat prea mult”, a declarat Ilan Șor, într-o înregistrare video pe pagina sa de Facebook.

Prin urmare, Ilan Șor a oferit detalii despre discuțiile pe care le-a avut cu președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, și cum a procedat acesta.

Dmitri Constantinov m-a vizitat, iar pe ordinea de zi a discuțiilor au fost incluse trei subiecte: Primul se referă la Planul de investiții pe care intenționăm să-l implementăm pe teritoriul autonomiei găgăuze, în viitorul apropiat. Al doilea subiect – unirea politicienilor din Găgăuzia, în vederea scopului comun de a apăra interesele regiunii. Asta în contextul în care, în ultimii 30 de ani, politicienii moldoveni, abil, i-au dat la o parte pe cei din Găgăuzia. Regiunea nu a primit nimic în schimbul voturilor. Unii politicieni locali au mai primit câte ceva, dar locuitorii de rând ai regiunii nu au obținut nimic. La un moment dat, am înțeles că poziția lui Constantinov nu ne va oferi posibilitatea să realizăm acest deziderat. Cel de-al treilea subiect a fost despre formarea Comitetului Executiv. Din start, am menționat faptul că de selectarea membrilor acestuia se vor ocupa profesioniști din afara țării, care nu au cumetri, socri, fini, rude etc. În primul rând, am insistat asupra faptului ca membrii Comitetului Executiv să fie aleși pe criterii de profesionalism. Ulterior, am aflat lista candidaților propuși de Constantinov, care era însă plină de soții, amante, cumetri și chiar copii ai deputaților Adunării Populare a Găgăuziei. Această iresponsabilitate m-a uimit. Prin urmare, am refuzat categoric oferta lui Constantinov. În acel moment, am înțeles că planul de susținere a echipei noastre consta în crearea unei componențe a Comitetului Executiv care să controleze banii pe care îi aducem în Găgăuzia și care să încerce să fure, așa cum a fost și în trecut. Eu nu am permis acest lucru nici la Orhei, nici în Taraclia și în nicio altă localitate pe care o administrăm. Niciodată nu am acceptat nepotismul, deoarece acest fenomen duce la corupție și haos”, a adăugat Ilan Șor.

Ilan Șor a reiterat că noua componență a Comitetului Executiv a fost formată din profesioniști, iar dacă aceasta nu va fi aprobată, Adunarea Populară a Găgăuziei ar putea fi dizolvată.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.