VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Despre ispite. Meditații zilnice / AUDIO

Pe fiecare dintre noi ne pasc ispitele. Câte păcate sunt, atâtea şi ispite. În acelaşi timp, ispita devine un fel de încercare, o verificare a rezistenţei morale a omului.

Să nu creadă cineva că ispitele vin de la Dumnezeu, sunt de la satana. Dumnezeu doar le îngăduie, respectând libertatea omului, şi ele nu depăşesc puterile noastre de ale înlătura.

Credincioşii trebuie să se împotrivească oricărei ispitiri, să fie cu băgare de seamă şi să se roage de a fi izbăviţi de ea.

Însă adesea observăm că unii oameni devin pricină de ispitire pentru alţii. Şi zilele noastre sunt grăitoare în acest sens, căci ispitirea şi păcatul au devenit la modă. Păcatul devine normă şi este recomandat în locul virtuţii.

Regretabil este faptul că mulţi sălăşluiesc în mrejele celui rău şi-i slujesc, fiind ostaşi fideli, racolând suflete spre pierzanie.

Mândria rămâne a fi un prim factor ce-l ispiteşte pe om. Vrem slavă deşartă, putere, avere… Dar toate acestea sunt deşertăciuni!

Să avem curajul de a rezista acestor atentate asupra sufletelor noastreşi să ieşim învingători prin înlăturarea ispitelor, izbăvirea de păcate şi, astfel, vom dobândi mântuirea mult dorită și necesară.

Preotul Octavian Moșin

Altarul Credinţei”, nr. 17, 2004

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.