VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Gazprom anunță că prețul gazelor naturale în Europa ar putea crește cu 60% în această iarnă

Gigantul rus Gazprom a anunțat marți, 16 august, că prețul gazelor naturale în Europa ar putea crește cu 60% până la peste patru mii de dolari pentru o mie de metri cubi în această iarnă, în condițiile în care exporturile și producția companiei continuă să scadă pe fondul sancțiunilor occidentale, transmite Reuters.

Fluxurile de gaze din Rusia, principalul furnizor al Europei, se desfășoară la niveluri reduse în acest an, după ce o rută a fost închisă când Moscova a trimis trupe în Ucraina în februarie și după ce sancțiunile au declanșat o dispută cu privire la echipamentul gazoductului Nord Stream 1. În tot acest timp, prețurile la gaze au crescut ca urmare.

Prețurile spot europene la gaz au ajuns la 2.500 de dolari (pe 1.000 de metri cubi). Potrivit unor estimări, dacă o astfel de tendință va continua, prețurile vor depăși 4.000 de dolari pe 1.000 de metri cubi în această iarnă„, a anunțat compania Gazprom.

Prețurile angro la gaz din Țările de Jos au atins un maxim istoric de aproape 335 de euro pe megawatt oră (MWh) în primăvară.

Acestea au scăzut de atunci până la aproximativ 226 euro pe MWh marți, dar rămân mult mai mari decât în urmă cu un an, când erau de aproximativ 46 de euro pe MWh.

Kievul a închis una dintre rutele Gazprom pentru exporturile către Europa, în timp ce Gazprom a redus livrările la doar 20% din capacitatea gazoductului Nord Stream 1 către Germania, pe fondul disputei privind echipamentele, scrie hotnews.

În general, exporturile de gaze ale Gazprom au scăzut cu 36,2%, până la 78,5 miliarde de metri cubi, între 1 ianuarie și 15 august 2022, iar producția a scăzut cu 13,2%, până la 274,8 miliarde de metri cubi, comparativ cu anul trecut, se arată într-un comunicat al companiei Gazprom.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.