VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații se întrunesc joi în ședință: Subiectele care vor fi dezbătute în plenul Legislativului

Deputații se întrunesc joi în cea de-a două ședință a Parlamentului din sesiunea extraordinară. Vor fi examinate în lectura a doua rectificările în urma cărora de la 1 octombrie beneficiarii de toate tipurile de pensii și alocații sociale de stat al căror cuantum lunar nu depășește 5.000 de lei vor primi un suport unic în mărime de 1.500 de lei.

De asemenea, din 1 octombrie, va fi stabilită o indemnizație lunară de 1000 de lei pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani, indiferent dacă părinții acestora au statut de persoană asigurată sau neasigurată, transmite IPN.

Tot din 1 octombrie urmează să fie majorată de la 370 până la 500 de lei indemnizația lunară de suport pentru creșterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulți copii născuți dintr-o singură sarcină.

Deputații urmează să supună votului proiectul de lege care prevede instituirea unor funcții în autoritățile publice. Este vorba despre funcția de secretar de stat și de secretar general adjunct al ministerului.

Ședința plenară este programată pentru ora 10.00.

Deputații s-au întrunit pe 26 august în prima ședință din sesiunea extraordinară pentru a aproba rectificările la buget. Sesiunea ordinară de toamnă urmează să înceapă pe 15 septembrie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.