VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații se întrunesc joi în ședință: Proiectele de lege care urmează să fie examinate

Deputații se întrunesc joi, 13 aprilie, în ședință plenară. Astăzi, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor Parlamentului care vor fi convocate în perioada 13 – 28 aprilie 2023.

Astfel, în această perioadă, deputații vor examina, în lectură finală, modificări la mai multe acte normative: Legea comunicațiilor poștale, Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare și Legea privind activitatea de asigurare sau reasigurare.

Tot în a doua lectură va fi examinat proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative cu scopul simplificării unor proceduri în procesul penal, documentul privind implementarea Protocolului nr. 16 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și inițiativa legislativă prin care se urmărește îmbunătățirea mecanismului de eliberare a licențelor obligatorii.

În prima lectură, va fi examinat proiectul de lege cu privire la garantarea depozitelor în bănci, proiectul de lege privind avertizorii de integritate și proiectul de lege privind Banca biologică umană.

Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de lege care vizează modul de administrare a drumurilor, precum și inițiativele legislative care prevăd modificări la Legea privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, la Legea viei și vinului și la Legea cu privire la mărimea, modul și temenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

În plenul Parlamentului vor fi propuse spre examinare și ratificarea unor acorduri: Acordul cu Georgia cu privire la recunoașterea și protecția reciprocă a indicațiilor geografice, semnat la Tbilisi la 1 februarie 2023; Acordul cu Uniunea Europeană privind transportul rutier de mărfuri, semnat la Lyon la 29 iunie 2022; Acordul cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii privind statutul, privilegiile și imunitățile Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova, semnat la Chișinău la 11 ianuarie 2023.

În aceeași perioadă, în plenul Parlamentul va fi prezentat raportul de activitate pentru anul 2022 al Consiliului Audiovizualului și raportul privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anul 2020.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.