VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații grupului Șor, participanți la o festivitate organizată la Ambasada Rusiei la Chișinău: Ce spun despre războiul din Ucraina

Mai mulți deputați, politicieni, activiști și preoți din cadrul Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Moscovei, au venit astăzi la Ambasada Federației Ruse în R. Moldova la recepția cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, marcată la data de 12 iunie.

Printre cei observați se numără reprezentanții PSRM, PCRM, fostului Partid „ȘOR”, formațiunilor afiliate fugarului penal Ilan Șor – Partidul „Renaștere” și Partidul „Viitorul Moldovei”, precum și conducerea Găgăuziei.

Întrebat de reporterul Deschide.md dacă va cere Rusiei retragerea trupelor de pe teritoriul R.Moldova, transfugul socialist Alexandr Nesterovschi, care la moment reprezintă Partidul „Renaștere”, a sugerat jurnaliștilor să adreseze aceste întrebări Guvernului.

„Frații ruși sărbătoresc Ziua Rusiei și noi am venit să-i felicităm”, a declarat el.

Întrebat despre invazia rusă în Ucraina, Nesterovschi a numit-o drept „război civil”.

„Acolo rușii omoară pe alți ruși. Rușii, ucrainenii și belorușii sunt popoare frățești”, a adăugat el.

Și Marina Tauber a declarat că Rusia nu este „stat agresor”. Întrebată despre invazia rusă din Ucraina, aceasta a declarat că „războiul a fost inițiat de Statele Unite ale Americii”, iar „Ucraina și Uniunea Europeană” sunt cei care poartă vina pentru aceasta.

Comunista Diana Caraman a refuzat să comenteze atât războiul din Ucraina, cât și prezența militarilor ruși în R. Moldova, menționând doar că „cetățenii care au mandatat-o vor relații bune cu toate statele”. Denis Ulanov a spus că R. Moldova trebuie să păstreze „neutralitatea”, inclusiv în plan politic.

Printre cei observați au fost și bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, și prim-vicebașcanul Ilia Uzun.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.