VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Recean, discuții la Berlin cu șefa Băncii Europene pentru Investiții

Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu președintele Băncii Europene pentru Investiții și cu președintele Comitetului European al Regiunilor, în contextul participării la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei.

La întrevederea cu șefa BEI, Nadia Calvino, prim-ministrul a vorbit despre proiectele care sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și, inclusiv, ajută la atenuarea efectelor economice și sociale ale agresiunii rusești împotriva Ucrainei. 

Prin investițiile realizate cu sprijinul BEI, autoritățile sprijină sectoare cheie ale economiei naționale: transport, infrastructura de drumuri, energie, antreprenoriat și sănătate.

În dialogul cu președintele Comitetului European al Regiunilor, Vasco Alves Cordeiro, a fost accentuată necesitatea de continuare a reformelor privind descentralizarea, de îmbunătățire a climatului de afaceri, inclusiv la nivel local.

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat că, în procesul de integrare europeană, acest aspect a devenit și mai important, pentru a asigura înțelegerea și promovarea beneficiilor aderării la Uniunea Europeană pentru comunitățile locale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.