VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Deputații de la Chișinău și cei de la București, în ședință comună pentru a discuta despre reforma justiției

Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova se vor convoca în ședință comună cu membrii Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 22 ianuarie, în județul Argeș.

Ședința comună este organizată ca răspuns la întrevederile pe care membrii comisiilor le-au avut la Chișinău și la Iași, în continuarea dialogului politic parlamentar inițiat în anul 2022. La discuții vor participa și profesioniști din mediul juridic.

În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte care se referă la reformele în domeniul justiției: implementarea în plan legislativ a recomandărilor organismelor europene și identificarea unor instrumente privind instruirea magistraților.

De asemenea, participanții vor discuta despre perspectivele de a transforma justiția într-un serviciu public și predictibil pentru mediul de afaceri. Agenda ședinței mai include și subiecte privind educația juridică în școli și compatibilizarea profesiilor juridice din România și Republica Moldova.

Totodată, membrii comisiilor juridice din Parlamentul Republicii Moldova și din Senatul României vor conveni asupra creării unor grupuri de lucru și inițiative comune în domeniul juridic.

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.