VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Deputat PAS: „Noi nu suntem și nici nu vom fi la cheremul unui stat agresor. Nu vom îngenunchea”

Este clar că guvernul pro-european de la Chișinău deranjează Kremlinul. Dar noi nu suntem la cheremul unui stat agresor și nici nu dorim să fim, așa cum a fost în cei 30 de ani de până acum. Declarația a fost făcută de șefa comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Doina Gherman în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. Potrivit deputatei Doina Gherman, ultimele declarații ale oficialilor ruși cu referire la R. Moldova sunt „extrem de disperate”.

„Apetitul unui stat agresor este mare. Acest război din țara vecină are loc tocmai din cauza că Ucraina a decis să devină o țară in dependentă, și să își caute viitorul în lumea liberă și democratică. Exact așa a deces și R. Moldova. Este clar că guvernul pro-european de la Chișinău deranjează Kremlinul. Dar noi nu suntem la cheremul unui stat agresor și nici nu avem de gând să fim. Nu vom sta la cheremul Kremlinului, așa cum a fost în cei 30 de ani de până acum. Ultimele declarații ale oficialilor ruși seamănă a disperare. Am toată convingerea că ei nu mai au acele pârghii sau instrumente eficiente de a menține influența asupra R. Moldova și a perturba parcursul european al țării. Iar ceea ce încearcă ei acum sunt niște oameni concreți, forțe politice care primesc mesaje scrise de Kremlin pentru a încerca să destabilizeze R. Moldova”, a spus deputata.

Deputata susține că în pofida faptului că tentativele de destabilizare și propaganda devin tot mai agresive, vasalii Kremlinului nu vor reuși să deturneze parcursul european al țării

„Nu vor reuși să deturneze parcursul european al țării așa cum nu le-a reușit nici șantajul cu gazul și cel energetic. Kremlinului nu ii place acest parcurs. Ei văd că noi suntem tot mai apropare de UE și folosesc tot felul de tactici cinice, josnice și murdare, inclusiv finanțări a unor grupuri de interese. Cei care vor integrarea în UE sunt mulți mai mulți decât o mână de hoți care vor să ne facă pe noi vasali”, a declarat Doina Gherman precizând că cetățenii nu vor îngenunchea niciodată ci vor continua să meargă cu fruntea sus către marea familie europeană.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.