VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Deputat PAS: „Moldova Europeană” este o manifestare democratică a voinței populare

Ideea Adunării„Moldova Europeană” aparține poporului și va fi o expresie a voinței cetățenilor de a fi parte a familiei europene. O spune deputatul PAS, Virgiliu Pâslariuc, potrivit căruia Republica Moldova nu mai poate oscila între Est și Vest și trebuie să opteze ferm pentru integrarea europeană.

Potrivit parlamentarului, formațiunile din opoziție care încercă să deturneze parcursul european al Republicii Moldova, servesc intereselor altui stat, notează IPN. Deputatului PAS susține că prin participarea la Adunarea „Moldova Europeană”, cetățenii Republicii Moldova își vor manifesta dorința de a fi parte a familiei europene și a lumii libere.

„Adunarea Națională din 21 mai este o idee care vine de jos. Oamenii doresc să arate că sprijină vectorul proeuropean. Este o manifestare democratică a expresiei voinței populare. Noi am pierdut această șansă în anii 90, să adoptăm acest vector. Elitele politice de atunci ale Republicii Moldova au ales soluția unei balansări între Vest și Est, însă vedem că această soluție n-a funcționat. Statul a devenit mai slab, nu în ultimul rând și grație eforturilor Rusiei. Rusia își dorea în fostele colonii state slabe, care nu se pot apăra. De aceea, cei care au ales vectorul Uniunii Europene este important să-și arate solidaritatea, iar pe 21 mai să ieșim ca să arătăm că ne pasă și ne dorim în Uniunea Europeană”, a spus Virgiliu Pâslariuc în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit reprezentantului guvernării, opoziția parlamentară din Republica Moldova este una obedientă Kremlinului și-și dorește să servească planului Rusiei de expansiune.

„În cazul partidelor de opoziție se confirmă ideea că avem partide geopolitice. Pe reprezentanții acestor partide nu-i interesează interesul acestei țări, dar să deservească interesele unui alt stat. Din păcate, aceasta este sursa lor de legitimitate. Opoziția nu are alte proiecte pentru prezentul și viitorul Republicii Moldova, decât acest proiect imperial pe care-l deservesc în continuare. Ei arată sunt adepții unui set de valori care nu sunt valorile Uniunii Europene și ale lumii civilizate”, a mai spus deputatul PAS.

Adunarea „Moldova Europeană” va fi organizată la data de 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale la inițiativa președintei Maia Sandu. Potrivit șefei statului, Adunarea este un eveniment apartinic, al tuturor cetățenilor, indiferent de viziunile politice, la care se va spune într-un singur glas că decizia suverană a Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.