VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Donald Trump, găsit vinovat de agresiune sexuală în cazul fostei jurnaliste a revistei Elle. Reacția fostului președinte SUA

Un juriu din New York l-a găsit vinovat pe Donald Trump de agresarea sexuală a fostei jurnaliste de la revista Elle E. Jean Carroll, în urmă cu 27 de ani, notează The Guardian.

Jurnalista revistei Elle a intentat proces la instanța newyorkeză, în fața căreia a susținut că Trump a violat-o în urmă cu aproape 30 de ani. Este pentru prima oară când un fost președinte al SUA declarat prădător sexual, deși acesta nu este un proces penal, singura sancțiune legală cu care se va confrunta Trump este cea financiară.

Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, urmează să-i plătească lui E. Jean Carroll, în vârstă de 79 de ani, despăgubiri în valoare de cinci milioane de dolari, pentru suferinţele fizice şi psihologice pe care i le-a cauzat.

„Acest verdict este o ruşine”, a denunţat imediat Donald Trump.

Trump a negat constant acuzațiile și a făcut-o mincinoasă, motiv pentru care femeia l-a acuzat și de defăimare. Carroll l-a acuzat pentru prima dată în mod public pe Trump în 2019, când el era președinte. Într-un memoriu, ea a scris că s-au întâlnit din întâmplare într-un magazin, Trump i-a cerut să-l ajute cu un cadou pentru o femeie, apoi, într-o cabină de probă, a împins-o în colț și a violat-o.

În mărturia sa, Carroll a prezentat în fața juraților foarte detaliat cele întâmplate. Trump nu a depus mărturie și nu a participat la proces.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.