VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputat PAS: Anul 2023 este anul când guvernarea investește în oamenii care muncesc

Anul 2023 este anul în care guvernarea oferă sprijin agenților economici, pentru ca aceștia să-și extindă afacerile și să asigure locuri de muncă. Declarații în acest sens au fost făcute de deputatul PAS, Sergiu Lazarencu, în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Potrivit deputatului prioritatea guvernării este să ajute întreprinderile mici și mijlocii, puternic afectate de consecințele războiului din Ucraina. Pentru a stimula investițiile în afaceri, în următorii trei ani este aplicată cota zero la impozitul pe profitul reinvestit.

Totodată, deputatul subliniază că războiul din Ucraina și criza energetică au afectat puternic capacitatea întreprinderilor mici și mijlocii de a se menține pe piață. 

Reprezentatul guvernării spune că după ce statul a oferit un suport considerabil cetățenilor la plata facturilor, acum fondurile vor fi direcționate spre agenții economici care asigură locuri de muncă acasă.

„Republica Moldova a avut cel mai mult de suferit de pe urma acestui război, după Ucraina. Au avut de suferit agenții economici, lanțurile logistice s-au rupt. De asemenea, agenții economici au avut de suferit și de pe urma prețurilor mari la resursele energetice.

Mă bucur că am trecut de perioada rece a anului și acum ne stabilim drept scop dezvoltarea economică. Guvernul Recean a spus clar că una dintre priorități este dezvoltarea economică și sprijinirea mediului de afaceri. Trebuie să creăm un climat favorabil, ca să atragem cât mai multe investiții”, a spus Sergiu Lazarencu, potrivit IPN.

Vacanța fiscală timp de trei ani la profitul reinvestit va ajuta agenții economici să-și revigoreze afacerile după criză, spune deputatul PAS. Reprezentantul guvernării încurajează agenții economici să aplice și la proiectele ODA de susținere a dezvoltării antreprenoriatului.

„Noutatea bună pentru următorii trei ani este cota zero la profitul reinvestit, pentru că înțelegem că este nevoie de mai mulți bani pentru a investi în afaceri. Anul acesta va fi anul când guvernarea va investi în oamenii care muncesc și oamenii care oferă locuri de muncă, adică va investi în agenții economici. Pentru asta avem ODA care oferă programe de finanțare, granturi, iar asta îi va ajuta pe oameni să-și mențină și chiar să-și extindă afacerile”, a mai spus deputatul PAS.

În același context, reprezentantul guvernării a infirmat zvonurile potrivit cărora alegerile locale generale din acest an ar putea fi amânate. Deputatul PAS spune că data scrutinului va fi stabilită de Parlament, în colaborare cu Comisia Electorală Centrală, iar această decizie ar putea fi luată chiar în luna mai.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.