VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Șase persoane, reținute la Edineț și Dondușeni în dosare ce vizează mita la eliberarea permiselor de conducere, arestate pentru 30 de zile

Cele șase persoane, reținute de CNA la Edineț și Dondușeni în dosare ce vizează mita la eliberarea permiselor de conducere, arestate pentru 30 de zile. În prezent, patru persoane, din cele reținute pe 28 martie, se află sub control judiciar, iar alte două au fost plasate în arest la domiciliu.

Judecătoria Bălți a admis demersurile procurorilor anticorupție cu privire la arestarea preventivă a celor șase persoane, reținute, pe data de 11 aprilie, la Edineț și Dondușeni. Învinuiții urmează să fie plasați în penitenciar pentru 30 de zile.

Ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție au documentat o schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere auto, în care sunt vizați angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP) și persoane intermediare.

Începând cu luna august 2022 și până în prezent, șeful Secției Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto Edineț, atât personal cât și în comun cu alți angajați din cadrul instituției, inclusiv prin intermediul tatălui său, ar fi pretins prin extorcare de la candidații la obținerea permiselor de conducere auto, care nu au susținut proba practică a examenului de calificare, mijloace bănești ce nu li se cuvin în sume ce variază de la 500 până la 1000 euro. Sumele erau percepute pentru favorizarea candidaților la examene, prin aplicarea  calificativului „admis”, cu ulterioara eliberare a permisului de conducere”, menționează CNA.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 400 de euro, livrați sub controlul CNA, înscrisuri de ciornă cu date de identitate și numere de contact ale candidaților, copii ale buletinelor de identitate, 24 de mii de euro, 95 de mii de lei, telefoane mobile și tehnică de calcul.

Investigațiile în dosarele permiselor de conducere  continuă. Amintim că, pe 28 martie, o  schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere a fost documentată de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție.

Șase angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiile Bălți și Chișinău, au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere, sumele pretinse pentru un permis variind între 400 și 1200 de euro.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.