VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Acordul dintre Republica Moldova și Georgia, ratificat: Care sunt beneficiile pentru economia țării

Acordul între R. Moldova și Georgia care prevede că cele două țări se angajează să recunoască și să protejeze reciproc indicațiile geografice înregistrate la nivel național a fost ratificat în ședința plenară de astăzi, cu votul a 78 de deputați.

Potrivit deputatului Radu Marian, scopul acordului constă în încurajarea comerțului cu produse cu valoare adăugată înaltă, originare de pe teritoriile părților contractante.

„Beneficiile indirecte pentru economia Republicii Moldova constau în creșterea volumului de vânzări în Georgia a produselor exportate”, notează Radu Marian.

Potrivit Acordului, în Georgia vor fi protejate trei denumiri de origine și șapte indicații geografice din Republica Moldova. În așa fel, vor fi protejate interesele economice naționale, pentru că nu vor fi admise asocieri ilicite, care să prejudicieze reputația producătorilor și, indirect, imaginea statului.

Astfel, va fi posibilă asigurarea protecției pentru denumirile de origine și indicațiile geografice din Republica Moldova pe teritoriul Georgiei și viceversa. Acordul va fi încheiat pe o perioadă de cinci ani și va putea fi prelungit automat.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.