VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Kiev: Sprijinul Moldovei și României ne dă forțe pentru continuarea luptei și rezistenței

La Kiev se resimte sprijinul Republicii Moldova și al României, ce ne dă puteri să continuăm lupta, iar, pe viitor, vom avea nevoie de o susținere mai mare și de proiecte de proporții pentru redresarea Ucrainei. Declarația a fost făcută de prim-viceministrul de Externe al Ucrainei, Emine Djaparova, care a participat la Trilaterala România-Ucraina-Moldova de la București.

”La Kiev se simte sprijinul dvs. ca să continuăm să luptăm, să rezistăm. În această formulă trilaterală sperăm să avem în următoarele luni și discuții cu miniștrii Infrastructurii și Energiei. Ne pregătim pentru redresarea Ucrainei, vom avea nevoie de proiecte de proporții. Va trebui să discutăm multe aspecte de securitate. Trebuie să fim și mai fermi, atunci când propunem izolarea și sancționarea Federației Ruse, este o chestiune de justiție. Trebuie să se instituie un tribunal special care să ancheteze faptele comise de Rusia”, a declarat demnitarul ucrainean.  

Oficialul de la Kiev a precizat că, împreună cu Moldova, până la sfârșitul acestui an, ar trebui să înceapă negocierile directe de aderare a celor două țări la UE.

”Am discutat despre aderarea la UE a Moldovei și Ucrainei, este un proiect comun, ne aflăm la ultima etapă de completare a legislației naționale cu aspecte legate de minorități, de prevederi anticorupție, considerăm că evaluarea Comisiei Europene, după îndeplinirea celor șapte criterii de Moldova, ne va permite și nouă să începem negocierea până la sfârșitul anului”, a declarat Emine Djaparova.

Demnitarul ucrainean a mai precizat că la Summitul NATO din această vară, de la Vilnius, vor fi deschise multe uși pentru Ucraina, în special pentru consolidarea securității militare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.