VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Delegația Guvernului merge azi la Luxemburg, acolo unde pe 25 iunie are loc lansare negocierilor de aderare la UE

Premierul Recean va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE la Luxembourg acolo unde va avea loc prima conferință interguvernamentală Republica Moldova-Uniunea Europeană. Aceasta este planificată pentru 25 iunie și va da startul negocierilor de aderare.

Din cadrul delegației guvernamentale fac parte vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, ministrul educației și cercetării Dan Perciun, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, dar și secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE în martie 2022 și i s-a acordat statutul de țară candidată în iunie 2022. În luna aprilie 2023, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care solicită Comisiei Europene și Consiliului European să înceapă negocierile cu Republica Moldova privind aderarea la Uniunea Europeană, urmare a îndeplinirii celor nouă etape identificate de Comisia Europeană. Recent, ambasadorii țărilor membre pe lângă UE au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Pe data de 25 iunie, Președinția belgiană a Uniunii Europene va convoca primele conferințe interguvernamentale cu Republica Moldova și Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.