VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Centrul Cultural Româno-Moldo-German, în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung și greu brâu românesc

Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a reușit să intre de două ori în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung brâu românesc confecționat în trei luni, care măsoară 1 667,41 metri, și pentru cel mai greu brâu, care a cântărit 70 de kilograme, transmite IPN.

Brâul românesc a fost măsurat, în urmă cu o zi, de o comisie de la Cartea Recordurilor în centrul orașului Nürnberg, pe Jakobsplatz.

Pentru confecționarea celui mai mare brâu românesc startul a fost dat în data de 24 februarie 2024, de Dragobete, atunci când Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg a lansat o invitație pentru toți românii din toată lumea să coase, să țese, să confecționeze manual un brâu de minim un metru, pe care să-l trimită la Nürnberg, până în 23 iunie, de Ziua Iei.

„S-au strâns foarte multe organizații din foarte multe țări, din Noua Zeelandă până în Republica Moldova, și s-au adunat peste o mie de persoane, pentru că sunt asociații, sunt șezători românești din toate țările și din România, unde au sute de persoane sau zeci de persoane în cadrul lor și au țesut cât a putut fiecare. De la un metru în sus. Am avut o asociație care a trimis și 40 de metri”, a declarat pentru Agerpres Ionela van Rees-Zota, coordonatoarea asociației „Dacia e.V. Germania” și a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg.

Organizatorii acțiunii pentru Cartea Recordurilor au fost Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Valentina Banu EU-RO Connect Consulting și Daniela Lostun, Șezătoarea Românească Nürnberg.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.