VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De Ziua Limbii Române, clădirea Parlamentului a fost iluminată în culorile drapelului național

Pe 31 august, când R. Moldova sărbătorește Ziua Limbii Române, clădirea Parlamentului Republicii Moldova a fost iluminată în culorile drapelului național, anunță serviciul de presă al Legislativului.

Oficial, la data de 31 august, în Republica Moldova, dar și în România este sărbătorită Ziua Limbii Române. În acest an, s-au împlinit 33 de ani de când pe teritoriul fostei RSSM, Sovietul Suprem al fostei republici sovietice a votat instituirea limbii române ca limbă de stat și revenirea la grafia latină.

Cu ocazia Zilei Limbii Române, ieri, înalți demnitari de stat au depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și au adus un omagiul limbii române.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.