VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Toamna începe cu noi scumpiri. Polița RCA va costa cu 355 de lei mai mult

Începând cu 1 septembrie șoferii vor achita asigurarea obligatorie auto RCA cu 355 de lei mai mult. Astfel, o poliță RCA va costa 1 350 de lei.

Majorarea costului RCA este dictată, potrivit Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), de faptul că nu pot fi acoperite cheltuielile de către asiguratori.

„Creșterea prețurilor la RCA este una inevitabilă. Situația economică a Republicii Moldova, creșterea inflației la nivelul de 30%, creșterea prețului la cereale, creșterea prețurilor materialelor de construcție, a energiei electrice, a carburanților, nu poate nicidecum susține prețurile vechi în domeniul asigurărilor. Situația geopolitică din regiune, afectată de războiul declanșat de Rusia în Ucraina nu poate rezista în fața provocărilor economice și politice. Deja toate țările europene au recunoscut că sancțiunile economice impuse Rusiei au lovit dur în economiile acestor țări”, potrivit CNPF.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.