VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul anului, vameșii au ridicat peste 600 de mii de dolari în timpul controalelor

O sumă totală de peste 600 de mii dolari a fost ridicată în vămile din țară de la începutul anului. Banii au fost ridicați în timpul controalelor de la persoane care au încercat să-i scoată sau să le introducă fraudulos în R. Moldova. În 14 cazuri făptașii vor răspunde penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă, iar în 15 cazuri – contravențional. Mijloacele financiare sunt pasibile confiscării, transmite IPN.

Reprezentanții Serviciului Vamal precizează că o persoană fizică are dreptul să scoată din R. Moldova sume de până la 10 mii de euro fără ca acestea să fie declarate în scris. În cazul în care suma este mai mare, atunci este obligatoriu ca să fie declarată funcționarilor vamali. Pe sensul de intrare, acte confirmative la importul banilor nu sunt solicitate.


Atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire, persoanele fizice pot introduce orice tip de valută, dar la calcularea acestora se va ține cont de cursul de schimb al Băncii Naționale.

Dacă persoanele rezidente sau nerezidente au la ei mai mult de 10 mii de euro, dar nu le declară, iar acestea sunt depistate de funcționarul vamal, persoana va fi sancționată atât contravențional, cât și penal, iar banii vor fi ridicați.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.