VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Chișinăul cere Tiraspolului „încetarea acțiunilor unilaterale” care provoacă tensiuni în Zona de Securitate

Conducerea Inspectoratului de poliție Bender a anunțat creșterea numărului de plângeri ce vizează restricționarea liberei circulații în raionul cu regim sporit de securitate.

De asemenea, potrivit Biroului politici de reintegrare, locuitorii din regiune sunt îngrijorați de acțiunile Tiraspolului care continuă lucrările abuzive pe tronsonul între străzile Mațnev și 27 Aprilie. Lucrările neautorizate desfășurate de către reprezentanții Tiraspolului în adiacentul drumului ce leagă localitățile Varnița și Bender au fost în centrul atenției la ședința Comisiei Unificate de Control din 23 noiembrie.

Raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit nu a fost semnat, întrucât din nou nu a oferit un tablou veridic asupra situației în Zona de Securitate.

Astfel, nu au fost incluse neregulile semnalate observatorilor militari de către șeful sectorului de poliție Varnița care a evidențiat că, deși exponenții Tiraspolului declarau anterior că vor fi prevăzute treceri prin pretinsul parapet metalic de siguranță, aceste treceri așa și nu au fost făcute. Totodată, nu au fost eliminate nici blocurile de beton instalate în 2020 sub pretextul combaterii pandemiei.

În context, delegația Republicii Moldova a adresat apelul de a înceta acțiunile unilaterale care provoacă tensiuni în Zona de Securitate și de a adopta o decizie capabilă să asigure respectarea principiilor prevăzute în Acordul din 21 iulie 1992.

Menționăm că recent, la hotarul administrativ între localitățile Tighina (Bender) și Varnița, reprezentanții administrației teritoriului necontrolat de către autoritățile constituționale ale Republicii Moldova, au demarat efectuarea unor lucrări tehnice, pentru a limita și mai mult libera circulație în Zona de Securitate. Prin urmare, Promo-LEX a îndemnat autoritățile R. Moldova să nu tolereze nici o încercare de instalare a unor bariere, stâlpi sau baraje noi în Zona de Securitate. Asociația consideră că autoritățile urmează să obțină o evacuare imediată a blocurilor de beton instalate anterior și betonarea gropilor efectuate în partea carosabilă la hotarul administrativ între localitățile Varnița și Bender (Tighina).

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.