VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De ce Veaceslav Platon nu se regăsește pe lista sancțiunilor UE? Răspunsul Maiei Sandu

Uniunea Europeană a anunțat că va sancționa mai mulți politicieni și foști politicieni din R. Moldova, însă pe această listă nu figurează numele fostului condamnat în dosarul frauda bancară și ulterior achitat, Veaceslav Platon.

În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a subliniat că nu cunoaște din ce motiv Veaceslav Platon nu a fost inclusă în această listă, însă a precizat că lista se actualizează și atunci când sunt probe că „unele persoane vor să atragă țara în război”, atunci instituțiile europene vor lua o decizie pe măsură.

Această întrebare trebuie adresată Uniunii Europene. Vreau să spun doar că această listă este una deschisă și în momentul în care apar probe suplimentare despre acțiunile curente ale unor persoane care participă la acțiunile de destabilizare, care vor să atragă R. Moldova în război, aceste persoane riscă să ajungă în această listă. Deci, este un proces curent, în momentul în care se adună probe, aceste probe sunt transmise instituțiilor europene, iar ulterior instituțiile examinează și iau decizii”, a explicat Maia Sandu.

Veaceslav Platon a fost condamnat în 2017 la 18 ani de pușcărie în dosarul frauda bancară. Trei ani mai târziu, în iunie 2020, omul de afaceri a fost eliberat, după ce fostul procuror general Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul său a fost falsificat. Ulterior, procurorii au renunțat la toate acuzațiile în privința lui Veaceslav Platon, care a fost achitat. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.