VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Start examenelor de absolvire a gimnaziului. Topală: Vă încurajez să investiți timp și energie în dezvoltarea personală și profesională

Circa 5.400 de absolvenți ai gimnaziului din instituțiile cu predare în limbile minorităților naționale susțin astăzi examenul la Limba și literatura română. 

Examenul de astăzi este primul în lista celor patru examene naționale de absolvire a gimnaziului la care participă circa 30.000 de elevi din întreaga țară.

Cu această ocazie, Ministrul Educației, Anatolie Topală, a transmis un mesaj de felicitare, menționând că educarea noilor generații în spiritul democrației participative este primordială în dezvoltarea continuă a țării și obținerea progreselor în calea noastră spre integrarea europeană.

Adresez mulțumiri tuturor celor ce promovează educația de calitate și buna pregătire a tinerilor, contribuind prin exemple de corectitudine și respect pentru valorile general umane.

Dragi elevi, vă felicit pentru că ați ajuns cu succes la etapa de evaluare a cunoștințelor acumulate pe parcursul anilor de școală și vă îndemn să aveți încredere în forțele proprii ori de câte ori veți intra în sala de examen. Competențele formate în cadrul activităților curriculare și extracurriculare vă vor ajuta atât în cadrul examenelor, cât și în continuarea studiilor. Oriunde veți continua studiile, la liceu, colegiu, școală profesională ori centru de excelență, este important să învățați continuu și consecvent, astfel încât să obțineți o bună pregătire în domeniul pe care-l veți alege. Într-o lume în continuă schimbare, vă încurajez să investiți timp și energie în dezvoltarea personală și profesională”, a transmis Topală.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.