VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De azi, în spațiile aglomerate ale Capitalei sunt funcționale corturile anticaniculă

Primăria Chișinău anunță că de azi, 1 iulie, în locurile publice aglomerate din oraș sunt instalate puncte de aprovizionare cu apă potabilă. Măsura este luată în scopul combaterii efectelor cauzate de vremea caniculară.

Punctele de prim ajutor pot fi găsite pe următoarele adrese:

– Sectorul Râșcani: Parcul Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, str. Miron Costin, și CC „Soiuz”

– Sectorul Centru: CC „Gemeni”, CC „UNIC”

– Sectorul Buiucani: str. I. Creangă, str. Calea Ieșilor

– Sectorul Botanica: McDonald’s, Centrul de Tineret

– Sectorul Ciocana: bd. Mircea cel Bătrân Nr. 2; Aleea Mircea cel Bătrân, intersecție cu str. Igor Vieru.

În context, cetățenii sunt încurajați să vină în punctele de aprovizionare cu apă potabilă și să fie atenți la nevoile celor din jur, în special ale persoanelor vulnerabile, precum copiii și vârstnicii.

Primăria Chișinău va monitoriza situația și va oferi suport suplimentar, dacă va fi necesar. Corturile anticaniculă vor lucra zilnic de la ora 11:00 până la 18:00.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în perioada 28 iunie – 4 iulie, pe întreg teritoriul țării, este în vigoare avertizarea de Cod Galben de caniculă. În acest interval, maxima va depăși +33 de grade Celsius.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.