VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Curtea de Apel Chișinău, în impas. CSM a aprobat demisia a 21 de judecători din cei 40

Curtea de Apel Chișinău a rămas fără mai mult de jumătate din judecători. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat marți, 7 mai, cererile de demisie a 21 de judecători de la această instanță.

La ședința CSM au participat doar doi din cei 21 de magistrați demisionari -Sergiu Arnăut și Nina Cernat.

„Momentul este unul trist, am decis referitor la plecarea din funcția de judecător la CA Chișinău și membru al CSM, după 34 de ani de activitate în sistem. Sunt atacată pentru opiniile separate, pentru voturile pe care le-am dat, pentru exprimările la Adunarea Judecătorilor. Sunt atacată de noile grupări din sistemul judecătoresc, pentru care am fost incomodă”, și-a argumentat plecarea din sistem Nina Cernat.

Plecările de la CA Chișinău au loc la scurt timp după ce Comisia Vetting a anunțat, pe 11 aprilie curent, faptul că demarează evaluarea externă a judecătorilor de la curțile de apel.

Anterior, și Curtea Supremă de Justiție a fost afectată de plecări în masă ale magistraților înaintea evaluării externe, iar CSM a suplinit „golul” prin transferul judecătorilor de la alte instanțe.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.