VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Peste 100 hectare de vegetație uscată au fost compromise de foc în ultimele trei zile. Au fost date amenzi de peste 260 de mii de lei

Inspectorii de mediu și ai poliției au dat, în ultimele trei zile, amenzi de peste 260 de mii de lei pentru arderea vegetației. În total, au fost întocmite 77 de procese-verbale. Datele IGSU arată că în zilele de 4,5 și 6 mai au fost compromise peste 100 hectare de vegetație uscată.

„Au fost înregistrate 45 intervenții la lichidarea focarelor de vegetație uscată, care au afectat circa 100 hectare de teren. În dimineața zilei de 6 mai, focul a nimicit 20 hectare de stuf în localitatea Dănceni, iar 15 hectare de iarba uscată au ars în raionul Ialoveni, localitatea Mileștii Noi. Mai mult, în raionul Ungheni, satul Chirileni flăcările au distrus 15 hectare de vegetație”, se arată în comunicatul IGSU.  

De la începutul acestui an, specialiștii IGSU au informat aproximativ 88 de mii de persoane despre măsurile ce trebuie să fie respectate pentru evitarea riscului producerii și răspândirii incendiilor de vegetație pe arii extinse. Activitățile de prevenire au avut loc în 1448 localități din Republica Moldova cu scopul minimalizării riscului producerii incendiilor de iarbă uscată.

Specialiștii Inspectoratului avertizează că incendiile de vegetație, prezintă un pericol eminent pentru sectorul locativ, mediul înconjurător, viața și sănătatea oamenilor.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, de la începutul anului 2024 au fost înregistrate 1240 de intervenții a pompierilor la lichidarea focarelor de ardere a vegetației uscate, în urma cărora au fost afectate peste 2500 hectare de terenuri.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.