VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cum înfruntă Putin tezele războiului. Liderul de la Kremlin susține că SUA și aliații întrețin ”conflictul” din Ucraina

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a acuzat Statele Unite şi aliații Washingtonului că ”pun gaz pe foc” în conflictul din Ucraina şi în alte regiuni ale lumii. Mesajul a fost transmis în cadrul unei conferințe de securitate de la Moscova, transmite agerpres.ro.

„Statele Unite caută, printre altele, să reformateze sistemul de interacțiune interstatală care s-a dezvoltat spontan în regiunea Asia-Pacific”, a declarat liderul rus.

Potrivit lui Putin, promovarea aşa-numitelor strategii ale Indo-Pacificului urmăreşte, de fapt, să creeze „parteneriate politico-militare controlate de Washington”.

Liderul de la Kremlin a adăugat că există focare latente de tensiune în alte regiuni ale lumii şi că „toate acestea sunt generate de aventurile geopolitice, de acţiunile egoiste, neocoloniale ale Occidentului”.

„În exemplul Ucrainei se vede clar la ce duce această politică de a arunca gaz pe foc. Injectând miliarde de dolari în regimul neonazist, oferindu-i echipamente, arme, muniţii, trimiţând consilieri militari şi mercenari, se face tot posibilul pentru a inflama şi mai mult conflictul”, a spus el.

Preşedintele rus a subliniat că numai prin unirea eforturilor comunităţii mondiale sunt posibile reducerea confruntării la nivel global şi regional şi consolidarea încrederii între state. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.