VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CUB propune partidelor politice pro-europene aderarea la o Platformă de consens pentru integrarea R. Moldova în UE

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) propune tuturor partidelor politice pro-europene aderarea la o Platformă de consens pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană (UE).

Președintele CUB a făcut un apel public în adresa partidelor politice pro-europene din Republica Moldova prin care a ținut să menționeze că acest format de dialog în sprijinul aderării la Uniunea Europeană ar trebui să ofere cetățenilor un cuvânt greu de spus în procesul de pregătire a procesului de negocieri pentru aderarea la Uniunea Europeană, care cere consens, sprijin pentru reforme și viziune în depășirea diviziunile existente în societate dintre Prut și Nistru.

„Platforma ar însemna un format de consultări și dialog între partidele politice pro-europene și șeful statului, întărirea parteneriatului strategic dintre guvernele României și Republicii Moldova, (după modelul polonez) care va contribui la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”, a declarat președintele CUB, Igor Munteanu.

Președintele CUB a exprimat îngrijorarea partidului cu privire la mai multe semne de alertă în ajunul scrutinului local, legate de apariția în diverse regiuni a unor grupuri cu finanțări dubioase și lideri conectați la foștii oligarhi, dar și a unor anunțuri recente legate de reluarea discuțiilor legate de o așa-zisă „republica găgăuză” și alte idei toxice, care pot genera instabilitate. CUB constată că aceste alerte sunt direct legate de lipsa unor progrese notabile în reforma justiției, sabotarea procesului de deoligarhizare și deofșorizare, fiind create astfel condiții prielnice pentru noi abuzuri.

În cadrul unei conferințe de presă, Igor Munteanu a chemat guvernul să renunțe la CSE (Comisia pentru Stare Excepțională) și să garanteze public desfășurarea unor alegeri libere, democratice și corecte, care ar exclude utilizarea abuzivă a resurselor administrative „în folosul partidului de guvernare”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.