VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Premierul României: Moldova este departe cel mai vulnerabil stat din Europa

„Moldova este departe cel mai vulnerabil stat din Europa”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul României într-un interviu pentru Financial Times, criticând gestul premierului Ungariei, Viktor Orbán, care şi-a folosit dreptul de veto în UE şi NATO pentru a bloca diverse cereri de aderare, în încercarea de a forţa Bruxelles-ul să deblocheze fondurile UE îngheţate.

„(Maghiarii) speculează cu acest lucru”, a mai menționat Ciolacu adăugând că este greşit să se politizeze astfel de chestiuni strategice.

Totodată, premierul României a subliniat că în prezent nu există riscuri de securitate pentru România.

„Nu există nici un risc de securitate pentru România în acest moment. Războiul Rusiei din Ucraina a prezentat, de asemenea, riscuri de securitate pentru aliatul apropiat al României, Republica Moldova, a cărei cerere de aderare la UE Bucureştiul o susţine din toată inima, a spus Ciolacu. Există un război între un dictator şi lumea liberă, unul pe care Europa nu îşi poate permite să îl piardă”, a mai precizat premierul Marcel Ciolacu, referindu-se la Vladimir Putin.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.