VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Încă un focar de pestă porcină, înregistrat la Cahul

Încă un focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în raionul Cahul. Un anunț în acest sens a fost făcut marți, 29 august de către Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

Potrivit sursei citate, focarul a fost depistat în perioada 18 – 25 august la porci domestici în extravilanul localității Vadul lui Isac, raionul Cahul.

Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul a aprobat planul de măsuri complexe de combatere a bolii, fiind în desfășurare acțiunile de eradicare a focarului, cu implicarea tuturor structurilor raionale și specialiștilor de la nivelul central al ANSA. Focarele au fost depistate la o exploatație nonprofesională (într-o gospodărie simplă) și în extravilanul unei exploatații autorizate (o fermă de porci), din satul Vadul lui Isac”, mai menționează ANSA.

Reamintim că la data de 18 august două focare de pestă porcină africană a fost înregistrate în raionul Cahul.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.