VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CSS propune pedepse mai dure pentru autorii alertelor cu bombă

Scopul alertelor cu bombă, numărul cărora a crescut semnificativ în ultimele luni, este să inducă anxietate în societate. În spate au „elemente” care vor să destabilizeze situația din țară. Totodată, se vede și motivația penalilor de a tergiversa procesele de judecată. Dacă e analizat numărul instituțiilor vizate de alerte, cele mai multe au vizat instanțele de judecată.

Declarațiile au fost făcute de către președintele țării, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite IPN.

Șefa statului a menționat că instituțiile responsabile, în special Serviciul de Informații și Securitate și Ministerul Afacerilor Interne, au pregătit un mecanism de estimare a riscurilor. Acesta presupune trei niveluri de alertă, iar serviciile specializate vor interveni în funcție de evaluare. Vor fi aplicate proceduri mai puțin invazive, dar fără să se facă compromisuri în raport cu securitatea cetățenilor.

Maia Sandu a spus că vor fi înăsprite pedepsele pentru autorii alertelor false. Conform legislației în vigoare, persoana vinovată de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27500 până la 42500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la doi ani.

Fenomenul alertelor false cu bombă a înregistrat o creștere considerabilă în ultimele luni, în verificări fiind implicați peste 3200 de angajați ai poliției. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, de la începutul anului a fost anunțată minarea falsă a peste 880 de obiective. Prejudiciul adus statului de alertele false cu bombă este de peste 2,2 milioane lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.