VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CSP ar putea obține statut de observator în Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) ar putea obține statut de observator în Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare (RECJ). O decizie în acest sens va fi adoptată la următoarea întrunire a RECJ.

Conform CSP, prin decizie colegială, Consiliul Superior al Procurorilor a decis de a înainta o solicitare de aderare la Rețeaua Europeană a Consiliilor Judiciare.

„Inițiativa nominalizată a fost facilitată de statutul acordat Republicii Moldova de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, dar și de necesitatea reformării și armonizării sistemului judiciar național la standardele europene în domeniu”, argumentează CSP.

Obținerea statutului de observator în cadrul RECJ ar oferi Consiliului oportunități de dezvoltare instituțională și de aliniere la normele și standardele europene ale justiției prin:

  • schimb de experiență cu privire la modul în care este organizat sistemul judiciar şi la modul în care funcționează acesta în statele membre ale UE;
  • analiză a informației legate de structurile și competențele membrilor;
  • expertiză și asistență a activității întregului sistem judiciar.

RECJ reunește instituțiile naționale din statele membre ale UE care sunt independente de executiv și legislativ și care sunt responsabile pentru sprijinirea sistemului judiciar în înfăptuirea independentă a justiției. Aceasta urmărește ameliorarea cooperării şi buna înțelegere dintre Consiliile Judiciare, membrii sistemelor judiciare ale statelor membre ale UE și ale statelor candidate la aderarea la UE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.