VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CSP a amânat examinarea dosarelor pretendenților la șefia Procuraturii Generale

Examinarea dosarelor celor șase pretendenți la funcția de procuror general a fost amânată de membrii Consiliului Superior al Procurorilor, motivul fiind lipsa mia multor avize.

„CSP a stabilit lipsa unor avize consultative care urmau să fie remise de către autoritățile de control, potrivit legii speciale. În urma dezbaterilor, am luat decizia de a amâna o singură dată ședința de examinare a admisibilități dosarelor și de îndemna autoritățile de control de a remite avizele”, a anunțat președintele CSP, Dumitru Obadă.

 În lista celor care râvnesc fotoliul de procuror general se regăsesc trei procurori. Este vorba de actualul procuror interimar Ion Munteanu, adjunctul său Igor Demciucin și unul dintre adjuncții șefei de la Procuratura Anticorupție, Veronica Dragalin, Octavian Iachimovschi. Printre pretendenți se mai numără și doi avocați – Ilie Rotaru și Serghei Perju și juristul Andrei Coca.

În luna septembrie 2023, președinta Maia Sandu a semnat decretul cu privire la demisia lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor înaintată încă în mai 2022. Stoianoglo era suspendat din această funcție încă din noiembrie 2021, când CSP a permis ca el să fie cercetat penal pentru abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declarații și depășirea atribuțiilor de serviciu.

După suspendare, interimatul a fost asigurat de Dumitru Robu, după care acest post i-a revenit actualului șef interimar Ion Munteanu.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.