VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CSM se întrunește în prima ședință, după numirea a trei noi membri

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să se întrunească marți în prima ședință după numirea de către Parlament a trei membri noi din rândul non-judecătorilor.

Ordinea de zi a ședinței este semnată de Nina Cernat, unica membră rămasă din componența precedentă, după ce colegii ei au depus cereri de demisie. Pe ordinea de zi sunt incluse 9 chestiuni, iar în calitate de raportori sunt și cei trei membri noi, numiți joi de Parlament: Tatiana Ciaglic, Alexandru Postica și Ion Guzun.

Urmează a fi examinată sesizarea Curții Constituționale referitoare la controlul constituționalității prevederilor art. 15 și art. 9 din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii. De asemenea, se va discutat Planul de acțiuni al CSM pentru anul 2023, dar și demersurile unor judecători etc.

Potrivit legii, Consiliul Superior al Magistraturii este format din șase magistrați aleși prin vot secret de către Adunarea Generală a Judecătorilor și de către șase non-judecători desemnați de către Parlament.

Adunarea Generală a Judecătorilor nu a ales deocamdată membrii CSM din rândul judecătorilor. Întrunirea convocată pe 17 martie a fost întreruptă până pe 28 aprilie.

Citește și: Parlamentul a numit în funcție trei membri în CSM din rândul non-judecătorilor

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.