VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO / Vitalia Grigoriu: A fost o perioadă când a lipsit interesul publicului față de teatru. Acum a revenit

Omul de teatru, actrița, directoarea Teatrului Republican „Luceafărul”, Vitalia Grigoriu, a fost sâmbătă, 1 aprilie, invitata programului informativ Pulsul Basarabiei, pentru a vorbi despre teatru, în contextul în care la 27 martie a fost sărbătorită Ziua Mondială a teatrului.

„Îmi doresc ca teatrul să fie o platformă unde și să educăm, dar și să distrăm publicul, să dazbatem probleme mai puțin vorbite, despre care ne este frică să le zicem. Misiunea teatrului este foarte importantă aici. Misiunea teatrului este să atragem spectatorul, să-l fidelizăm, să atragem mai mulți tineri, pentru că în spectacolele noastre abordăm teme care îi pot interesa. Invităm și tinerii creatori să realizeze anume ce își doresc ei. Teatrul ar trebui să ofere și multă iubire și multă empatie”, a declarat Vitalia Grigoriu.

În opinia actriței, trebuie de investit nu doar în salarii, dar în general în cultură trebuie mai mulți bani. „Nu pot zice că ducem lipsă de spectatori. Nu. A fost o perioadă când a lipsit interesul față de teatru. Nu știu de ce. Acum a revenit publicul la teatru. Asta mă bucură cel mai mult, pentru că teatrul va exista atât timp cât ființa umană va fi în sală. Doar cultura ne poate salva de la degradare. Cultura este o extensie a educației și teatrul trebuie să se implice în acest sens”, a mai spus directoarea Teatrului Republican „Luceafărul”.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.