VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CSJ urmează să examineze marți dacă admite recursul în dosarul de condamnare a lui Șor

După mai multe amânări, pentru marți la Curtea Supremă de Justiție este programată o nouă ședință la care magistrații urmează să examineze admisibilitatea recursului depus de avocații lui Ilan Șor, prin care aceștia au contestat decizia Curții de Apel Chișinău de condamnare a politicianului fugar la 15 ani de închisoare.

Potrivit IPN, ședința de la CSJ este stabilită pentru ora 10.00 și urmează să se desfășoare fără participarea părților în dosar.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Prin hotărârea Curții de Apel Chișinău din 13 aprilie 2023, Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare.

Instanța de apel l-a privat de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe termen de cinci ani, dar și a dispus încasarea de la politician a sumei de 5,2 miliarde de lei. Politicianul a plecat din țară până la pronunțarea sentinței și demersurile de extrădare au rămas până acum fără răspuns.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.