VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Criza camioanelor la vama Sculeni: sute de șoferi sunt nevoiți să aștepte zile întregi traversarea vămii

Reportaj realizat de Romeo Cemîrtan

Sute de camioane așteaptă să treacă vama Sculeni, iar cozile sunt kilometrice. Șoferii se plâng pe condițiile rele de așteptare și consideră că ambuteiajele la vamă sunt create de certificatele false emise de ANTA, care permit trecerea privilegiată a camioanelor cu marfă perisabilă.

Șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan a declarat pentru Vocea Basarabiei că punctul vamal Sculeni este în reconstrucție, iar modernizarea acestuia va ameliora situația în scurt timp. Sfatul Serviciului Vamal este ca agenții economici să opteze pentru vama Leușeni, iar agenții economici autorizați pentru exportul de mărfuri în UE să meargă la punctul de trecere Cahul.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.