VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cristina Gherasimov și-a încheiat vizita la Bruxelles: Accelerarea procesului de aderare, discutată cu mai mulți oficiali UE

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și-a încheiat prima vizită oficială la Bruxelles, în cadrul căreia a avut întrevederi cu mai mulți oficiali europeni.

În cadrul discuțiilor oficialii au discutat despre procesul de negocieri și acțiunile pe care trebuie să le întreprindă R. Moldova în acest an.

Printre interlocutorii cu care am avut ocazia să mă întâlnesc se numără Ilze Juhansone, secretara generală a Comisiei Europene, Therese Blanchet, secretara generală a Consiliului European, Michael Siebert, Director General al Departamentului pentru Europa de Est și Asia Centrală, Serviciul European pentru Acțiune Externă, Irena Moozová, șef-adjunct al direcției generale Justiție și Consumatori, Adrienn Kiraly, director în cadrul DG NEAR, Simon Mordue, consilier șef pentru politică externă în cabinetul președintelui Consiliului European, Skander Nasra, consilier diplomatic al prim-ministrului Belgiei, țara care deține și președinția rotativă a Consiliului”, a anunțat Gherasimov.

Totodată, vicepremierul a subliniat că a avut o întâlnire și cu Irena Andrassy, ambasadoarea, Reprezentatul Permanent al Croației la UE.

Deoarece este crucial să adoptăm bunele practici de la alte state, am avut o întâlnire cu Irena Andrassy, Ambasadoarea, Reprezentatul Permanent al Croației la UE și membră a echipei de negocieri de aderare a Croației, și cu Drita Abdiu-Halili, negociator-șef adjunct și secretară de stat pentru afacerile UE din Macedonia de Nord. Am discutat metodele prin care putem colabora pentru a accelera procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Mi-am încheiat vizita cu o întâlnire de suflet cu membrii clubului Moldova-UE, din care fac parte cetățeni activi ai țării noastre stabiliți la Bruxelles. Împreună, am purtat discuții despre modul în care aceștia ne pot sprijini în procesul nostru de aderare la UE. În acest obiectiv național, ne bazăm pe suportul tuturor cetățenilor noștri, fie că sunt acasă sau în diaspora”, a mai scris Cristina Gherasimov.

Amintim că la data de 27 ianuarie premierul Dorin Recean a anunțat că Cristina Gherasimov va fi negociatorul-șef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană în procesul de aderare la UE. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.