VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Forțele ucrainene și-au înzecit producția de drone: Dacă nu tancurile, atunci noile tehnologii le vor veni de hac rușilor

În doar ultima jumătate de an, producția de drone în Ucraina a crescut de zece ori. Dacă vara trecută, pentru luptele cu rușii erau fabricate aproximativ 5000 de aparate pe lună, la sfârșitul anului trecut cifra a crescut până la 50 de mii. În prezent, pe teritoriul Ucrainei, dronele sunt produse în peste 200 de ateliere specializate și fabrici, scrie The Wall Street Journal, citat de Moscow Times. 

Dronele cu explozibili au devenit unul dintre principalele puncte forte ale Forțelor Armate Ucrainene împotriva agresiunii ruse. Acestea sunt folosite atât direct împotriva militarilor inamici, lovindu-i în tranșee și în zone deschise, cât și împotriva echipamentelor militare. Cu ajutorul aparatelor fără pilot și al rachetelor, forțele ucrainene au reușit să distrugă aproximativ 20% din flota rusească de la Marea Neagră. Ucraina este pe cale să atingă obiectivul de a produce cel puțin un milion de drone în acest an, cotă anunțată chiar de președintele Volodimir Zelenski în 2023. Aceasta înseamnă mai mult de 83.000 de dispozitive pe lună. 

„Deși inferioare armatei ruse în ceea ce privește numărul de soldați și puterea militară, forțele ucrainene încearcă să compenseze decalajul prin mijloace tehnice. În multe privințe, acestea sunt tipuri de arme occidentale care sunt superioare celor rusești ca eficiență. În plus, Ucraina crește în mod activ producția de drone, care au o gamă largă de aplicații – de la înlocuirea obuzelor de artilerie, care, cu regret, sunt insuficiente, până la atacuri asupra navelor flotei din Marea Neagră și a edificiilor militare și industriale de pe teritoriul Rusiei”, scrie Moscow Times. 

Comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi, a declarat recent pentru CNN că, deși Rusia are un șir de avantaje în război, Ucraina poate întoarce situația în favoarea sa cu ajutorul noilor tehnologii militare, în special a aparatelor de luptă fără pilot precum dronele.

Ucraina produce în prezent 62 de tipuri de aparate aeriene fără pilot, iar experții lucrează în mod constant la noi modele care pot zbura mai repede, pot transporta muniție mai grea și pot deveni mai greu detectabile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.