VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cristina Gherasimov: R. Moldova se îndreaptă cu pași fermi spre lansarea negocierilor de aderare

Republica Moldova se îndreaptă cu pași fermi către lansarea oficială a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută astăzi de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, după ce Comisia Europeană a anunțat că Republica Moldova și Ucraina sunt pregătite să înceapă negocierile de aderare la UE, transmite Moldpres.

„Astăzi, în raportul Comisiei Europene către Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă UE – principalul grup de pregătire a Consiliului, Republica Moldova a fost evaluată ca îndeplinind și ultimele trei recomandări ale Comisiei Europene. Următorul pas îl reprezintă adoptarea, de către statele membre ale UE, a cadrului de negociere și convocarea primei Conferințe Interguvernamentale”, a subliniat Cristina Gherasimov.

De asemenea, oficialul a mulțumit statelor „care au transmis, ieri, președinției belgiene a Consiliului o scrisoare comună în susținerea organizării primei Conferințe Interguvernamentale până la sfârșitul lunii iunie – Estonia, Finlanda, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia și Suedia”.

Comisia Europeană le-a transmis astăzi ambasadorilor UE că Republica Moldova și Ucraina au îndeplinit condițiile pentru a începe negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În decembrie 2023, Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a Republica Moldova la UE, iar pe 13 martie curent, Comisia Europeană a transmis spre examinare Consiliului European proiectul cadrului de negociere cu Republica Moldova.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.