VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Creșterea gradului de încredere a cetățenilor și transparentizarea activității SIS, discutată de directorul SIS cu șeful Serviciului Român de Informații

Directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al R. Moldova, Alexandru Musteața, a avut o întrevedere cu Eduard Raul Hellvig, director al Serviciului Român de Informaţii. În cadrul acestei întâlniri, oficialii au abordat teme de interes comun în formatul parteneriatului bilateral în vederea prevenirii riscurilor şi ameninţărilor ce pun în pericol securitatea naţională şi regională.

Cei doi şefi ai serviciilor de informaţii s-au pronunţat pentru intensificarea relaţiilor de colaborare privind combaterea ameninţărilor transfrontaliere, crimei organizate transfrontaliere, atacurilor teroriste și cibernetice, precum și a radicalizării și dezinformării.

De asemenea, au fost puse în discuție obiectivele asumate de către Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova ce vizează reforma instituțională, creșterea gradului de încredere a cetățenilor și transparentizarea activității SIS.

Părțile au trecut în revistă aspecte cu privire la evoluţiile regionale cu potenţial impact asupra stării de securitate a celor două state şi au agreat instituirea de noi mecanisme de cooperare orientate la eficientizarea procesului de contracarare a riscurilor ce afectează climatul regional şi european de securitate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.