VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Crește semnificativ deficitul de energie electrică: Anunțul vicepremierului Andrei Spînu

Deficitul de energie electrică prognozat pentru mâine, 2 noiembrie, este de 1698 MWh. Despre aceasta informează vicepremierul Andrei Spînu.

”SA Energocom a achiziționat de pe OPCOM (bursa de electricitate din România🇷🇴) pentru ziua de mâine 7802 MWh. Deficitul prognozat pentru mâine va fi de 1698 MWh”, a scris Spînu pe o rețea de socializare.

Totodată, vicepremierul subliniază că nu au fost semnate alte contracte comerciale pentru energie electrică.

S-a achiziționat încă 15 mln m3 de gaz. În total, Moldova are 142 mln m3 de gaz în rezervă. Nu a fost semnat contract de livrare a energiei electrice cu MGRES. Azi, și nici mâine, malul drept nu va primi electricitate de la MGRES.

Vreau să mulțumesc instituțiilor Guvernului care au depus un efort considerabil pentru a reduce consumul de energie electrică. Conform datelor, clădirile administrate de Guvern în luna octombrie au redus cu 23% consumul de energie electrică. Iar în Casa Guvernului s-a redus cu 30%.

Primesc multe mesaje de susținere a efortului de economisire și de la Administrațiile Publice Locale. Vă încurajez să continuăm. Fiecare bec stins înseamnă o țară mai independentă energetic. Cea mai ieftină energie este cea pe care nu am consumat-o!”, a mai scris acesta.

Reamintim că astăzi, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că mâine, 2 noiembrie, va examina în regim de urgență solicitările operatorilor privind majorarea tarifelor la energia electrică.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.