VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Crescătorii de iepuri cer susținere din partea guvernării

În Republica Moldova, cererea de carne de iepure este mai mare decât oferta. De aceea, există posibilități de a extinde producția și a stimula crescătorii de iepuri autohtoni. Declarația îi aparține antreprenorului Nicolae Timco, invitat la emsiunea „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Antreprenorul susține că piața europeană e tentantă, dar încă nu e momentul potrivit. „Mai întâi piața noastră să o dezvoltăm destul și după asta să ieșim la export, dar pentru Uniunea Europeană, în primul rând, trebuie să oferim niște produse de calitate și competitive pe acea piață. Asta depinde și de noi, dar depinde și de cum va susține guvernarea acest domeniu”, susține Nicolae Timco.

Fiind întrebat de jurnalista Valentina Ursu cu ce ar trebui autoritățile să susțină sectorul dat, Nicolae Timco a recunoscut că producătorii cer multe și, evident, guvernarea nu le satisface toate cerințele. „Ca producători, noi tot timpul cerem foarte multe, guvernarea încearcă să ne dea mai puțin, dar e important un dialog”.

Crescătorul de iepuri de la Chetrosu, Drochia, se plânge însă de povara fiscală. „Povara fiscală în țară este destul de înaltă, nu este chiar atât de prietenoasă cu mediul de afaceri. La noi, în mod real, impozitele din salarii constituie 45%. Și cerem neapărat să fie redusă cota TVA la carne”, a adăugat Nicolae Timco. Toată această povară fiscală nu face decât să încurajeze activitățile ilegale.

Creșterea iepurilor ar fi o afacere profitabilă, dacă povara fiscală nu ar fi atât de grea. Asta încurajează concurența neloială și chiar evaziunea fiscală.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.