VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Biroul Migrație și Azil revine la condițiile obișnuite de prelungire a dreptului de ședere provizorie în R. Moldova

Începând cu 1 septembrie se vor aplica regulile generale de solicitare a prelungirii dreptului de ședere provizorie și de punere în executare a deciziilor de returnare pentru toți cetățenii străini aflați pe teritoriul R. Moldova. Decizia a fost luată de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) în legătură cu reluarea activității Aeroportului Internațional Chișinău, care acordă posibilitatea întoarcerii străinilor în țările de origine iar starea de urgență pentru libera circulație a acestora, nu mai constituie un impediment.  

Potrivit deciziei CSE, solicitantul prelungirii dreptului de ședere provizorie, trebuie să depună la Biroul Migrație și Azil (BMA) o cerere în acest sens cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de expirarea termenului pentru care i s-a aprobat șederea. În același timp, pentru prelungirea dreptului de ședere provizorie în scop de muncă, angajatorul, cu cel puțin 15 zile calendaristice înainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de ședere provizorie în scop de muncă al străinului, va depune la BMA demersul tipizat privind prelungirea acestuia, însoțit de o copie de pe contractul individual de muncă și de actele prevăzute, cu excepția certificatului de cazier judiciar.

Totodată, începând cu 1 septembrie, sunt repuse în termen deciziile de returnare de pe teritoriul R. Moldova, emise împotriva străinilor care au intrat ilegal pe teritoriul țării sau a căror ședere a devenit ilegală, și care la data instituirii stării de urgență nu au putut fi executate. 

Se află în situații de ilegalitate străinii a căror viză sau al căror drept de ședere a fost anulat sau revocat, cărora li s-a refuzat prelungirea dreptului de ședere provizorie, al căror drept de ședere permanentă a încetat, a căror cerere privind recunoașterea statutului de apatrid a fost respinsă, a fost încetată procedura respectivă sau al căror statut de apatrid a fost anulat, precum și foștii solicitanți de azil”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Interne.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.