VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Creditul BERD de 150 mil. de euro pentru drumuri, tot mai aproape

Comisia parlamentară pentru politică externă a avizat inițierea negocierilor pentru încheierea acordului de împrumut de 150 de milioane de euro oferit de BERD pentru infrastructura rutieră.

Resursele financiare vor fi folosite pentru reparația a doua tronsoane de drum. Astfel, va fi reparat sectorul 2 din centura orașului Chișinău, care are o lungime de aproximativ șapte kilometri, și reabilitarea unui tronson de 85 de kilometri de pe traseul care face legătura dintre Vama Leușeni și orașul Dubăsari.

Împrumutul acordat de BERD acoperă jumătate din costurile totale ale proiectului. Cealaltă parte a sumei a fost contractată de la Banca Europeană de Investiții.

Împrumutul va fi oferit în două tranșe, iar creditul va fi rambursat până în anul 2042. În procesul de negocieri asupra proiectului Acordului de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare vor fi implicați reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.