VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Contrabandă de peste 1 milion de lei cu alcool etilic și țigări. Rețeaua, destructurată de polițiști

Polițiștii de frontieră au descoperit și destructurat o grupare criminală, cu tentă transnațională. Făptașii erau implicați în transportarea prin contrabandă a țigărilor și alcoolului etilic, în cantități enorme. Potrivit informațiilor oferite de Poliția de Frontieră, cei din grup duceau mărfurile din R. Moldova în Ucraina.

Aceștia au fost prinși de angajații Secției Investigații Criminalitate Transfrontalieră a DR Nord a IGPF sub conducerea Procuraturii Ocnița. Oamenii legii au documentat activitatea ilegală a grupării criminale pe parcursul a 6 luni de zile.

„La sfârșitul anului 2023 au fost reținuți în flagrant în zona de frontieră, trei membri activi  al acestui grup criminal care intenționau să transporte prin contrabandă  o cantitate de peste 4500 tone de alcool etilic, din R. Moldova în Ucraina.

În scopul identificării tuturor figuranților, deconspirării schemei ilegale, a fost efectuat un spectru larg de măsuri speciale de investigații și acțiuni de urmărire penală. Ca rezultat la 21 iunie a.c., în apropierea punctului de trecere a frontierei Otaci–Moghiliov-Podolsk, a fost reținut unul dintre membrii activi ai grupării criminale, care transporta 40 000 de țigarete de marca Focus, eventual cu timbru de acciz MD contrafăcut și butelii cu alcool etilic, care urma să fie scoase prin contrabandă din R. Moldova – în Ucraina”, ne informează reprezentanții Poliției de Frontieră.

După ce au fost efectuate perchezițiile necesare, s-a depistat și s-a ridicat din niște ascunzișuri improvizate: vase din masă plastică de volume diferite în cantitate totală de 6 tone cu lichid străveziu, cu miros specific de alcool etilic. „O parte din vasele din masă plastică erau tăinuite în locuri special confecționate în pământ, erau amenajate cu furtunuri și pompe de pomparea alcoolului etilic, destinate pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă”, ne mai informează polițiștii.

Potrivit datelor, valoarea totală a mărfurilor depistate și ridicate, în special a articolelor de tutungerie și alcool etilic, constituie suma de 1,024 milioane de lei.

Este de menționat că persoanele acuzate de săvârșirea unei infracțiuni sunt prezumate nevinovate, atâta timp cât vinovăția lor nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.