VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoturismele din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu numere neutre până la sfârșitul anului 2026

Mașinile din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu numere neutre până în 31 decembrie 2026. Un proiect de lege care prevede extinderea acestui termen a fost examinat de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe.

Proiectul de lege a fost elaborat de PAS cu scopul de a susține locuitorii din raioanele de est ale țării, care se confruntă cu dificultăți generate de nereglementarea conflictului transnistrean, transmite Moldpres.

Astfel, cetățenii care au domiciliul în stânga Nistrului vor putea beneficia, în continuare, de mecanismul de documentare a mijloacelor de transport cu numere de înmatriculare neutre. Acest mecanism nu vizează autovehiculele folosite în activitate comercială.

În 2018, autoritățile au oferit posibilitatea locuitorilor din stânga Nistrului de a-și înmatricula mijloacele de transport cu numere neutre pentru o perioadă de doi ani. Ulterior, termenul a fost prelungit.

Până în prezent, la punctele de înmatriculare a unităților de transport deschise de Agenția Servicii Publice în orașele Tiraspol sau Râbnița au fost luate la evidență peste 10 mii de vehicule.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.