VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Condamnat la 5 ani de închisoare pentru escrocherie. Promitea procurarea de automobile din străinătate

Un bărbat în vârstă de 37 ani, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 5 ani, pentru comiterea a cinci episoade de escrocherie, anunță Procuratura Generală. Suma prejudiciilor cauzate a constituit 16 100 euro, bani pe care instanța l-a obligat pe bărbat să îi restituie părților vătămate.

Inculpatul a fost învinuit de către procurori că, în perioada anilor 2012 – 2019, prin înșelăciune și abuz de încredere, a indus în eroare părțile vătămate, spunându-le că procură la comandă și importă automobile din străinătate în Republica Moldova, determinându-i să-i transmită sume bănești în calitate de avans, după care banii dobândiți îi însușea în scopuri personale, fără intenția de a-și executa angajamentul. Suma prejudiciilor cauzate părților vătămate a constituit în total 16 100 euro.

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediu Buiucani din 21 decembrie 2022, bărbatul a fost condamnat la 5 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a exercita activitatea legată de gestionarea mijloacelor materiale pe un termen de 2 ani.

În privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv.

La pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzat în mărime de 16 100 euro.

Potrivit oamenilor legii, sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.