VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A mințit că a fost răpit și bătut de mai mulți bărbați: Un chișinăuian, condamnat la pușcărie pentru declarații mincinoase

Un bărbat în vârstă de 27 de ani din municipiul Chișinău a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru declarații mincinoase. O decizie în acest sens a fost pronunțată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani la data de 19 decembrie 2022.

Potrivit Procuraturii Generale, la data de 10 ianuarie 2022, tânărul, aflându-se în incinta Inspectoratului de Poliţie Ciocana al DP mun.Chişinău, fiind audiat în calitate de victimă şi de parte vătămată pe o cauză penală pornită pe faptul răpirii unei persoane, și pe o cauză de tâlhărie, fiind avertizat contra semnătură despre răspunderea penală pentru prezentarea cu bună ştiinţă a declaraţiilor mincinoase, a declarat, că a fost răpit de cinci bărbaţi necunoscuţi, cu aplicarea violenţei fizice, în portbagajul unui automobil, unde aceleaşi persoane i-au aplicat numitului lovituri cu mâinile şi picioarele în diferite regiuni ale corpului şi i-au sustras în mod deschis telefonul mobil la preţ de 20.000 de lei şi mijloace băneşti în sumă de 2.500 de lei.

Ulterior, la 28 martie 202, fiind audiat suplimentar în calitate de parte vătămată, şi-a schimbat declaraţiile, care se contrazic cu cele declarate anterior şi anume a comunicat, că nu este adevărat că ar fi fost răpit şi urcat în portbagajul automobilului, deoarece în realitate, el de bună voie şi nesilit a urcat în acest automobil, iar telefonul mobil nu-i iar fi aparţinut lui, în acest context, solicitând clasarea cauzei penale, deoarece nu are faţă de nimeni careva pretenţii de ordin material, moral sau fizic, şi afirmând, că n-a fost influențat de nimeni pentru a-şi schimba declarațiile.

Inculpatul se află în arest preventiv.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.